10.09.2017

Declaraţii de presă susţinute de preşedintele PSD Liviu Dragnea după participarea la Serbările Naționale de la Țebea

Am venit ca de fiecare dată, în fiecare an, aici, la mormântul lui Avram Iancu și le-am spus tuturor colegilor mei și le spun și tuturor românilor ca măcar o dată într-un an să vină aici, pentru că aici îți mai aduci aminte că ești român și e bine să nu uităm că suntem români și că această țară este a noastră, a românilor.

În rest, o să merg acum să vorbesc cu oamenii la produse tradiționale românești și de câte ori plec de aici, plec mai încărcat de românism și cred că toți cei care vin aici, pentru că altfel n-ar veni în fiecare an.

Întrebare: Aveți în vedere vreun nume pentru Ministerul Apărării? Veți soluționa această numire până la CSAT?

Liviu Dragnea: Marți avem un Birou Permanent Național lărgit, unde voi propune un nume premierului din partea partidului și, ulterior, să fie prezentat președintelui României. Marți se va rezolva problema.

Întrebare: Convocarea CSAT are legătură cu această criză?

Liviu Dragnea: Nu cred și nu văd ce criză e. La Armată este un ministru, e interimar, are toate competențele. Marți va fi propus un ministru plin. Nu poate să fie nicio criză, nici măcar o criză financiară, pentru că bani sunt suficienți la Ministerul Apărării, joi-vineri ar trebui să fie pregătiți deja să facă plățile către angajați.

Întrebare: Cu ambasadorul Statelor Unite ați discutat despre această propunere a dumneavoastră, ținând cont că urmează o întâlnire la Pentagon?

Liviu Dragnea: N-am discutat despre această propunere, pentru că nu trebuie să iau viză de la niciun ambasador pentru membrii Guvernului, dar i-am spus ambasadorului că marți vom avea Biroul Permanent Național și va fi un ministru plin.

Întrebare: Va fi o decizie pe care o veți lua cu cei din coaliție?

Liviu Dragnea: După ce voi discuta cu colegii mei luni seara, cu prim-ministrul, înainte de Biroul Permanent al nostru o să discut și cu domnul Tăriceanu ca să fie informat.

Întrebare: Rămân cele patru variante pe care le știm deja? Poate ne spuneți dumneavoastră mai multe.

Liviu Dragnea: Știți că în general, când a trebuit să se facă guverne sau să se ocupe posturi de miniștri, cam ce apărea la televizor nu era în realitate. Eu le doresc succes să apară în continuare!

Întrebare: Pe domnul Tăriceanu îl veți informa sau îl veți consulta?

Liviu Dragnea: Și una, și alta! Așa facem, avem o relație foarte bună. Încă n-am definit care e termenul. Ne informăm, ne consultăm. Sigur că trebuie să își spună un punct de vedere, până la urmă, chiar dacă este un loc al PSD. Este o coaliție care susține Guvernul.

Întrebare: Până la sfârșitul săptămânii viitoare avem șanse să avem un ministru plin?

Liviu Dragnea: Din partea noastră, marți decizia este luată oficial și anunțată. Cred că și președintele va fi de acord să se întâmple numirea efectivă chiar marți. Ar fi toate condițiile create.

Întrebare: Vor fi organizate alegeri pentru noii primari?

Liviu Dragnea: Am înțeles că în noiembrie, undeva la începutul lunii noiembrie, am înțeles de la Guvern. Cred că în prima duminică din noiembrie, dar nu sunt foarte sigur. Au discutat deja în Guvern.