09.05.2018

Viorica Dăncilă: Acţiunile României vor rămâne în continuare îndreptate către susţinerea unei Uniuni Europene consolidate

Premierul Viorica Dăncilă afirmă în mesajul transmis de Ziua Europei că acţiunile României la nivel european au fost întotdeauna şi vor rămâne în continuare îndreptate către susţinerea unei Uniuni Europene consolidate.

"Sărbătorim astăzi Ziua Europei, o zi dedicată istoriei unui proiect, model de colaborare, un exemplu de solidaritate şi de continuu angajament comun. Este un prilej de celebrare a progreselor realizate, dar şi de amintire a drumului lung parcurs de construcţia europeană, de la viziunea unui proiect de cooperare între câteva state europene, prezentat în declaraţia ministrului francez de externe Robert Schuman, la o realitate care uneşte peste 500 de milioane de cetăţeni europeni. Cu toţii ne bucurăm astăzi de beneficiile Uniunii Europene, de capacitatea proiectului european de a schimba în bine viaţa de zi cu zi a cetăţenilor", mai spune Viorica Dăncilă.