27.07.2017

Mihai Tudose: Modificările fiscale pe care le avem în vedere nu au scopul să pună presiune pe mediul de afaceri

Premierul MIhai Tudose a declarat joi, 28 iulie 2017, că modificările fiscale avute în vedere de Guvern nu au scopul să pună presiune pe mediul de afaceri.

Mihai Tudose a avut o primă discuție cu reprezentanți ai sindicatelor și ai patronatelor pe teme de interes major pentru partenerii de dialog social în formatul reuniunii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

"Guvernul este deschis pentru o consultare constantă și de substanță pe toate aceste subiecte, pentru ca, la final, să ajungem la soluțiile cele mai bune", a declarat șeful Executivului.

"Niciuna dintre modificările fiscale pe care le avem în vedere nu are ca scop să pună presiune pe mediul de afaceri. Schimbările făcute săptămâna trecută cu privire la plata contribuțiilor sociale pentru contractele part-time au scopul să protejeze aceste categorii de salariați, asigurându-le dreptul la pensie și la servicii medicale în sistemul public", a mai spus Mihai Tudose, conform comunicatului remis de Guvern.