01.08.2017

Mihai Tudose: Am încredere în șansele României de a se califica pentru relocarea sediului Agenției Europene a Medicamentului

Guvernul României a depus la sediul Comisiei Europene, dosarul de candidatură pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, în contextul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Pregătirea candidaturii a fost realizată de un grup de lucru interinstituțional, din care fac parte Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Afacerilor Externe.

„Depunerea dosarului de candidatură înseamnă un obiectiv atins, în stadiul actual al procedurilor care vizează relocarea sediului Agenției Europene a Medicamentului. Am încredere în șansele României de a se califica pentru această selecție, pentru că dispunem de o expertiză substanțială în sectorul medical. Informațiile din dosarul de candidatură susțin cu elemente concrete argumentele noastre că România este pregătită să-și asume o astfel de responsabilitate”, a declarat premierul Mihai Tudose.