10.05.2018

FOTO/VIDEO Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au participat la Consiliul Național al OPSD

Președintele PSD Liviu Dragnea și premierul Viorica Dăncilă au participat joi, 10 mai 2018, la Consiliul Național al OPSD care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului. Liviu Dragnea a declarat joi că mărirea pensiilor reprezintă o măsură necesară nu doar pentru pensionari, ci pentru întreaga societate românească, şi aceasta va continua.

"Noi am hotărât că trebuie să investim în bunăstare şi se poate găsi modelul prin care să se dezvolte şi mediul de afaceri, cu măsuri de relaxare fiscală care generează venituri în plus, şi în acelaşi timp să mărim şi pensiile, şi salariile. Mărirea pensiilor nu este, aşa cum se poate crede, o măsură folositoare pentru pensionari, este o măsură necesară pentru societatea românească în ansamblul ei, este în primul rând o garanţie pentru toţi care încă nu sunt pensionari. Toţi cetăţenii români care muncesc să se gândească că orice măsură pe care noi o luăm pentru pensionari este valabilă şi pentru ei şi luăm măsuri cel puţin până în 2020 care să creeze un sistem de pensii stabil, solid şi care să nu mai lase niciun pensionar în zona de sărăcie şi niciun pensionar în situaţia în care să se gândească dacă mâine are bani de hrană, de plata facturilor sau de medicamente.", a afirmat președintele PSD.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că nu îşi va da demisia din funcţie atâta timp cât are sprijinul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi al coaliţiei de guvernare.

"Am văzut astăzi sau ieri că au apărut evaluările Institutului Naţional de Statistică şi am văzut că avem creştere economică, faptul că România merge pe un drum bun şi acest drum bun pe care merge România are ca sprijin programul de guvernare, vă are ca sprijin pe dumneavoastră, pensionarii din România. De aceea, mă aşteptam ca la acest rezultat - ca atunci când iei note bune - să fii un om premiat. Se pare că nu toată lumea este de aceeaşi părere. De aceea, mă simt obligată să vă spun dumneavoastră aici, la Consiliul Naţional al Pensionarilor social-democraţi, că nu îmi voi da demisia sub nicio formă, atâta timp cât am sprijinul preşedintelui partidului, atâta timp cât am sprijinul coaliţiei de guvernare şi atâta timp cât am sprijinul dumneavoastră", a spus Viorica Dăncilă.