07.05.2018

Președintele OFSD Rovana Plumb - Reacție la afirmațiile incalificabile ale președintelui PNL Ludovic Orban

Organizația Femeilor Social Democrate din România (OFSD) a reacționat ferm împotriva afirmațiilor incalificabile pe care președintele PNL le-a făcut la adresa doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă și al altor persoane din administrația publică, pe care le-a descris drept „oameni luați de la coada vacii” și „scroafe suite în copac”.

„Este absolut inacceptabil acest limbaj jignitor al președintelui PNL, domnul Ludovic Orban. Este incalificabil și de neimaginat ca un lider de partid să se coboare atât de jos prin atitudinea și declarațiile sale. Iar dincolo de poziția sa politică, prin acest mod ofensator în care s-a adresat unor doamne, domnul Orban a încălcat orice norme de civilizație. Oricât de nervos ar fi domnul Orban, se impunea o minimă decență în adresarea sa publică. Cel mai grav e că declarația de acum nu e doar un derapaj izolat. Începând de la acele jigniri împotriva unor femei din politică, unele colege actuale cu domnul Orban, despre care spunea că au trecut prin patul șefilor pentru a avansa, apoi politica făcută cu „parul” la care se referea mai recent președintele PNL, urmată de jignirea adresată așa-numiților „decreței” de către președintele tineretului liberal și până la „scroafele suite în copac” la care s-a referit acum tot domnul Orban, se conturează un model de comportament agresiv și defăimător impus ca linie de partid de la structurile de conducere ale PNL”, a declarat Rovana Plumb, președintele OFSD, care a adăugat că astfel de ofense incalificabile nu trebuie să rămână nesancționate de către instituțiile în drept și de către societate în ansamblul ei.