02.09.2017

Declaraţii de presă susţinute de preşedintele PSD Liviu Dragnea înainte de lucrările Delegației permanente și a Biroului Politic central al ALDE

Am venit cu Mihai Fifor, pentru că este președintele Consiliului Național. Domnul Neacșu nu este prezent aici și am venit cu o delegație de la partid.

Întrebare: Sunt tensiuni în coaliție? Sunt membri ALDE care au ieșit deja public, doamna Norica Nicolai, domnul ministru Meleșcanu, care au spus că sunt nemulțumiri față de relația din Guvern PSD-ALDE, că secretarii de stat nu sunt lăsați să iasă în față.

Liviu Dragnea: S-ar putea să fie posibil. O să discut acum cu ei. S-ar putea ca nemulțumirile lor să fie reale. Discutăm în week-end tocmai despre acest lucru și la noi, despre o îmbunătățire a comunicării între Parlament, partide, Guvern, să fie o mai mare coerență, iar în ceea ce privește rolul secretarilor de stat, chiar trebuie să fie o abordare corectă din partea miniștrilor, și miniștrii ALDE față de secretarii de stat PSD, și miniștrii PSD față de secretarii de stat ALDE. Dacă sunt cazuri concrete, o să le ascultăm și o să reglăm lucrurile.

Întrebare: Există tensiuni în coaliție?

Liviu Dragnea: Nu. Aseară domnul Tăriceanu a venit la noi, am stat foarte mult și n-am fost deloc tensionați.

Întrebare: Cu impozitul pe dividende ce faceți?

Liviu Dragnea: O să discutăm și cu ei, o să discutăm și noi, o să discutăm săptămâna viitoare.

Întrebare: Cei de la ALDE spuneau că nu s-a respectat acel algoritm și că încă sunt restanțe la acest capitol.

Liviu Dragnea: Nu știu, o să discutăm concret.

Întrebare: Despre Roșia Montana, au ieșit oamenii în stradă aseară. Sunt justificate nemulțumirile?

Liviu Dragnea: Părerea mea despre subiectul Roșia Montana este că trebuie foarte multă grijă. Nu știu dacă cineva a inițiat vreun demers, dar nici n-am auzit de la Guvern să înceapă ceva, nici de la altă instituție. Sunt niște inițiative, dar eu zic să fim mai cumpăniți.

Întrebare: Care este poziția dumneavoastră? Domnul Meleșcanu spunea că, din ce știe, acel dosar trimis la UNESCO a fost trimis ilegal, pentru că premierul Dacian Cioloș nu și-ar fi pus semnătura și nu ar fi fost aprobat în Guvern și că, fiind un viciu de procedură, ar putea să nu fie trecut în patrimoniul UNESCO. Dumneavoastră ce poziție aveți?

Liviu Dragnea: Dacă procedurile n-au fost corecte, e normal că ele nu pot să aibă efecte, dar, dincolo de acest lucru, subiectul în sine Roșia Montana este unul delicat și trebuie abordat cu foarte multă cumpănire.

Întrebare: Ar putea fi reactivat acel proiect vechi din 2013?

Liviu Dragnea: Îmi vine greu să cred.

Întrebare: Vizavi de evaluarea Guvernului, aveți ceva nemulțumiri față de premier?

Liviu Dragnea: Dimpotrivă. Totuși, aș vrea să ajung la întâlnire cu colegii!